Ανακοίνωση Αθλητικού Τμήματος [22-02-2021]

Ψυχικό, 22 Φεβρουαρίου 2021

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΑΚΑ

Αγαπητοί μας Αθλητές, Γονείς, Προπονητές, Συνεργάτες,

σε συνέχεια των από 26-01-2021, 31-01-2021, 08-02-2021, και 14-02-2021 Ανακοινώσεών μας, και κατόπιν της δημοσίευσης από την Πολιτεία:

 • της με αριθμό Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 10969 ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00.» (ΦΕΚ ‘Β 648/20-02-2021 )

 • των από 21-02-2021 Οδηγιών της ΓΓΑ για την άθληση στο σύνολο της Επικράτειας που έχουν κανονιστική ισχύ,

επιτρέπεται πλέον σε αθλητές σωματείων που έχουν δελτίο ομοσπονδίας σε ισχύ, να προπονούνται σε κλειστά κολυμβητήρια, με το εξής πλαίσιο:

 1. Έχουν γεννηθεί μέχρι και το 2006

 2. Υποβάλλονται κάθε εβδομάδα σε τεστ αντιγόνου για covid19, από διαπιστευμένα εργαστήρια ή τον ΕΟΔΥ. Από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ συστήνεται, όταν υπάρχει η δυνατότητα, να διενεργείται μοριακό τεστ (PCR test) αντιγόνου covid19, καθώς έχει μεγαλύτερη ευαισθησία σε σχέση με το τεστ αντιγόνου ταχείας ανίχνευσης (rapid test).

  1. Όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση της συνεργασίας του Κολλεγίου Αθηνών με το ΙΑΣΩ, μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα και να επικοινωνήσουν απευθείας με το ΙΑΣΩ.

 3. Επιτρέπονται μέχρι 2 άτομα ανά διαδρομή

 4. Δεν επιτρέπεται η χρήση των αποδυτηρίων

Ως εκ τούτου:

 • Οι αθλητές του τμήματος κολύμβησης του ΣΑΚΑ που έχουν δελτίο σε ισχύ και πληρούν τα ανωτέρω ηλικιακά κριτήρια, μπορούν να ξεκινήσουν προπονήσεις από την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου.

 • Οι προπονήσεις θα γίνονται καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από τις 16:00 έως τις 17:30.

 • Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προβλεπόμενη από την ΚΥΑ και τις Οδηγίες της ΓΓΑ προσκόμιση αρνητικού τεστ αντιγόνου για covid19.

  • Τα τεστ θα παραδοθούν στους προπονητές στην πρώτη προπόνηση ή θα αποσταλούν με email στο stelios@saka.gr πριν από την έναρξη της πρώτης προπόνησης.

  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο κάθε σύλλογος έχει την υποχρέωση να διατηρεί στο αρχείο του τις βεβαιώσεις των διαγνωστικών εργαστηρίων για τα τεστ αντιγόνου για COVID-19 που έχουν διενεργηθεί, για τουλάχιστον τέσσερις (4) μήνες, καθώς ενδέχεται να ζητηθεί η προσκόμισή τους στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

 • Οι αθλητές του τμήματος κολύμβησης του ΣΑΚΑ που έχουν δελτίο σε ισχύ αλλά δεν πληρούν τα ανωτέρω ηλικιακά κριτήρια θα ξεκινήσουν προπονήσεις ενδυνάμωσης στον στίβο του Σταδίου Στεφάνου Δέλτα, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής και ώρες 16:00 – 17:30.

 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Είναι απαραίτητο οι αθλητές και οι αθλήτριες να ενημερώσουν τους προπονητές τους για την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στις προπονήσεις (πισίνα ή/και στάδιο) ώστε να καταρτιστεί η λίστα εισόδου – εξόδου στο Campus. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος.

Συνεχίζουμε Ασφαλείς.

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε μορφή pdf

© ΣΑΚΑ | Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών - Ψυχικού   Disclaimer | Δικαιώματα Πρόσβασης Designed & Developed by Converge