Ιστορία Συλλόγου

Λίγα λόγια για το ΣΑΚΑ

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών (ΣΑΚΑ) ιδρύθηκε το 1931 με κεντρική επιδίωξη τη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών των αποφοίτων του Σχολείου μας, αλλά και την προαγωγή των αξιών του -όπως αυτές συμπυκνώνονταν στα ιδρυτικά οράματα για αξιοκρατία, ίσες ευκαιρίες και πολυμερή ανάπτυξη της προσωπικότητας- σε ακαδημαϊκό και κοινωνικό επίπεδο.

Οι άξονες αυτοί αντικατοπτρίζονται σήμερα στο Καταστατικό του Συλλόγου όπου και ορίζονται ως σκοποί του:

  • Η ανάπτυξη της επικοινωνίας μεταξύ των μελών του.
  • Η ηθική, επαγγελματική και υλική ενίσχυση αυτών.
  • Η σύσφιγξη των δεσμών μεταξύ των αποφοίτων και του Σχολείου.
  • Η προώθηση των ενδιαφερόντων και κοινών συμφερόντων τους.

Ο ΣΑΚΑ αριθμεί σήμερα περί 12.000 μέλη – αποφοίτους του Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού

  • Διοικείται από 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο εκλεγόμενο ανά διετία από τη Γενική Συνέλευση των μελών του.
  • Συνεργάζεται αρμονικά με το σύνολο των φορέων της κολλεγιακής οικογένειας (Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΙ, Ταμείο Υποτροφιών, Διευθύνσεις Σχολικών Μονάδων, Σύλλογους Γονέων και Κηδεμόνων, Μαθητικές Κοινότητες) στο πλαίσιο του καταστατικού του σκοπού.
  • Εκδίδει το περιοδικό Ερμής και το ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο (bulletin)
  • Διοργανώνει ποικίλες εκδηλώσεις κοινωνικού, πολιτιστικού, καλλιτεχνικού περιεχομένου, με σταθερές εκδηλώσεις την Πίτα, το Χριστουγεννιάτικο πάρτυ, το Alumni Day, το πάρτυ των τελειοφοίτων, θεατρική παράσταση, τουρνουά τάβλι)
  • Έχει αθλητικές δράσεις (ΣΑΚΑ Liga, ΣΑΚΑ Basket League, Volley, Στίβος, Κολύμβηση)
  • Στεγάζεται στη Λέσχη Αποφοίτων εντός του campus του Κολλεγίου στο Π.Ψυχικό.

Η Λέσχη μας

Η Λέσχη του ΣΑΚΑ, υπό τη σημερινή της μορφή, ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2001 χάρη στις προσπάθειες του επίτιμου Προέδρου του ΣΑΚΑ κ. Άρη Μανιά ’57, στη γενναιόδωρη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σαμούρκα αλλά και στις εισφορές σε χρήμα και σε είδος μεγάλου αριθμού αποφοίτων του Κολλεγίου. Η Λέσχη φιλοδοξεί να καταστεί σημείο αναφοράς των αποφοίτων αλλά και να βοηθήσει τους σκοπούς του ΣΑΚΑ σε αρμονία πάντα με τους σκοπούς του Κολλεγίου.

Στο τεύχος 46 του ΕΡΜΗ υπήρξε ειδικό αφιέρωμα στη Λέσχη του ΣΑΚΑ για τις 5 δεκαετίες λειτουργίας της. Πλούσιο υλικό και ιστορία και συνεντεύξεις ανθρώπων που αποτελούν την ψυχή του Συλλόγου μας και τελικά του Σχολείου μας.


Δείτε το τεύχος

Δείτε το αφιέρωμα

 

Το ανθρώπινο δυναμικό του ΣΑΚΑ

Ο ΣΑΚΑ δεν θα ήταν αυτός που είναι σήμερα αν δεν στελεχωνόταν από ανθρώπους που καθημερινά στηρίζουν τις δράσεις του, έρχονται σε επαφή με αποφοίτους, ζωντανεύουν τη Λέσχη μας, αποτελούν τη σταθερά για όλους μας.

DSC_0235 DSC_0238-1 DSC_0238
Βάλια Μαντά
(υπεύθυνη επικοινωνίας & εκδηλώσεων)
Μαρκέλα Παναγιώτου (γραμματειακή υποστήριξη) Στέλιος Χαρτζίδης ’93 (υπεύθυνος ανάπτυξης)

Το Bar μας

Το bar/κυλικείο της Λέσχης μας λειτουργεί καθημερινά από 14:00 μέχρι 22:00 και τα Σαββατοκύριακα από 10:00 μέχρι 18:00. Ο Βασίλης Μάρκου και η ομάδα του είναι καθημερινά εκεί για να μας φτιάξουν όμορφες λιχουδιές και δροσερά ή ζεστά ροφήματα και μπορεί να υποδεχτεί και παρέες που έχουν οργανώσει τη συνάντησή του στη Λέσχη.

DSC_0242

Image1

Image

 

 

 

© ΣΑΚΑ | Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών - Ψυχικού   Disclaimer | Δικαιώματα Πρόσβασης Designed & Developed by Converge