ΣΑΚΑ UK

Ο ΣΑΚΑ Μεγάλης Βρετανίας ή αλλιώς ΣΑΚΑ UK ιδρύθηκε στις αρχές του 2016 και αποτελεί μια από τις νέες πρωτοβουλίες του ΣΑΚΑ και των αποφοίτων που διαμένουν στη Μεγάλη Βρετανία ως μέρος της προσπάθειας οργάνωσης των αποφοίτων του εξωτερικού.

Η πρώτη προσπάθεια δημιουργίας μιας τέτοιας ομάδας πραγματοποιήθηκε επί προεδρίας Γεώργιου Καλοφωλιά (‘81) και συνεχίζεται σήμερα επί προεδρίας ‘Αρη Παπαδόπουλου (‘84) λαμβάνοντας πιο συγκεκριμένη μορφή, δομή, και ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση μελών του ΣΑΚΑ.

Οι κεντρικές επιδιώξεις του ΣΑΚΑ UK είναι η ανάπτυξη της επικοινωνίας των μελών του ΣΑΚΑ στη Μεγάλη Βρετανία, η ενεργή συμμετοχή τους σε κοινωνικές και επαγγελματικές συγκεντρώσεις και η διατήρηση του Κολλεγιακού πνεύματος και της ζεστασιάς που προσφέρει η Κολλεγιακή οικογένεια.

Η οργάνωση του ΣΑΚΑ UK έχει ανατεθεί σε μια οργανωτική επιτροπή αποφοίτων στη Μεγάλη Βρετανία που δραστηριοποιείται ενεργά για να συγκεντρώσουν και να επανασυνδέσουν τους απόφοιτους του Συλλόγου στην Αγγλία. Ο Γιάννης Κατσαράκης (‘95) ως μέλος του Δ.Σ. είναι ο υπεύθυνος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΚΑ για τους Συλλόγους του εξωτερικού, ενώ έχει αναλάβει και τον συντονισμό της Οργανωτικής επιτροπής του ΣΑΚΑ UK.
Ο ΣΑΚΑ και ο ΣΑΚΑ Μεγάλης Βρετανίας έχουν κοινούς σκοπούς και είναι στενά συνδεδεμένοι, με τον ΣΑΚΑ UK να αποτελεί ένα κεφάλαιο (chapter) της συνολικής δραστηριότητας του ΣΑΚΑ. Μαζί στοχεύουν στην σύναψη στενότερων σχέσεων μεταξύ των αποφοίτων του Σχολείου και την υποστήριξη αυτών. Πιο αναλυτικά, οι στόχοι του ΣΑΚΑ Μεγάλης Βρετανίας είναι η προώθηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών στόχων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (HAEF), καθώς επίσης η διατήρηση και περαιτέρω προώθηση του καλού ονόματος και φήμης των Σχολείων του ΕΕΙ, του ΣΑΚΑ και των μελών του. Επιπλέον, η διεύρυνση των προσωπικών γνωριμιών των μελών του Συλλόγου, χωρίς περιορισμούς μέσω συναντήσεων, συγκεντρώσεων, εκδόσεων, καθώς επίσης και δια μέσου κοινωνικών, εκπαιδευτικών και παρόμοιου τύπου εκδηλώσεων. Τέλος, η διευκόλυνση της συμμέτοχης των μελών του σε εθελοντικές δραστηριότητες και η συλλογή χρημάτων για υποτροφίες, δωρεές και επιβραβεύσεις/ αριστεία, καθώς επίσης και για άλλους σκοπούς του ΕΕΙ και ΣΑΚΑ.

Τα μέλη του ΣΑΚΑ που βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι φοιτητές, νέοι επαγγελματίες που παρέμειναν στη χώρα μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους αλλά και παλαιότεροι επαγγελματίες που εργάστηκαν και έζησαν στην Αγγλία. Ο πληθυσμός των μελών του ΣΑΚΑ που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνεται και είναι πλέον σημαντικό μέρος του συνόλου.

  • Για να δηλωσετε συμμετοχή, παρακαλούμε συμπληρωστε στο ερωτηματολόγιο (https://www.surveymonkey.co.uk/r/XLS9WNT).
  • Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον ΣΑΚΑ Μεγάλης Βρεατνίας, πρωτοβουλίες, ιδέες και προτάσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: uk@saka.gr
  • Για τους χρήστες του Facebook, παρακαλούμε να ακολουθήσετε τη σελίδα του group μας (https://www.facebook.com/groups/445144215521443/).

Οργανωτική Επιτροπή

Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής με αλφαβητική σειρά:

Γιάννης Κατσαράκης ’95 (yannis.katsarakis@sakauk.com)
Αλέξανδρος Καψής ’05 (kapsisalexandros@gmail.com)
Ανδρέας Κόκκινος ’10 (andreasandreas_red@yahoo.com)
Μιχάλης Κοσμίδης ’78 (michael@kosmides.com)
Φίλιππος Λυμπερίδης ’10 (philip_lympe@hotmail.com)
Ρωξάνη Μακφάντεν Χ95 (rijmcfadden@gmail.com)
Αποστολία Ματράκη ’08 (polly_matr@hotmail.com)
Γρηγόρης Μητσόπουλος ’97 (g.mitsopoulos@btinternet.com)
Ολγα Μιχαλοπούλου ’97 (olmichalopoulou@gmail.com)
Δημήτρης Ρουμελιώτης ’74 (droumeliotis@houseofnut.co.uk)
Ηλίας Σαρρής ΄11 (sarris.ie@gmail.com)
Μαρία Σφαέλλου ’99 (maria.sfaellou@gmail.com)
Γρηγόρης Χατζηγρηγοριάδης’ 10 (g.hadjigrigoriadis@gmail.com)

ΣΑΚΑ UK Events

© ΣΑΚΑ | Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών - Ψυχικού   Disclaimer | Δικαιώματα Πρόσβασης Designed & Developed by Converge