Τομέας Πολιτισμού – Οι Ελληνοτουρκικές Σχέσεις το 2023: Επισφάλεια, Προοπτικές και Προσδοκίες εν μέσω του Ρωσο-Ουκρανικού Πολέμου και Ενόψει των Εκλογών σε Ελλάδα και Τουρκία

Details
Date:

February 15

Time:

07:30 pm - 09:30 pm

Event Category:

Εκδηλώσεις ΣΑΚΑ

Ο Τομέας Πολιτισμού του ΣΑΚΑ σας προσκαλεί

την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 19:30 στη Λέσχη του ΣΑΚΑ σε ομιλία με θέμα:

 

Οι Ελληνοτουρκικές Σχέσεις το 2023

Επισφάλεια, προοπτικές και προσδοκίες εν μέσω του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου και ενόψει των εκλογών σε Ελλάδα και Τουρκία

 

Ομιλητες: Πιέρρος Τζανετάκος ’00, Βασίλης Νέδος και ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Κώστας Υφαντής.

 

Ο Πιέρρος Τζανετάκος ’00 είναι δημοσιογράφος, διπλωματικός συντάκτης στην τηλεόραση της ΕΡΤ και αρθρογράφος την ιστοσελίδα protagon.gr. Πτυχιούχος Κοινωνιολογίας, Επικοινωνίας και ΜΜΕ, με μεταπτυχιακό στη Σύγχρονη Ιστορία και υποψήφιος διδάκτορας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει επιμεληθεί και παρουσιάσει σειρά ιστορικών τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ και έχει τιμηθεί με το Βραβείο Μπότση.

 

 

Ο Βασίλης Νέδος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι δημοσιογράφος από το 2000. Από το 2000 έως το 2008 εργάστηκε στην εφημερίδα “Το Βήμα” ως ρεπόρτερ. Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται στην εφημερίδα “Η Καθημερινή”, αρχικά ως πολιτικός συντάκτης και εν συνεχεία ως αρμόδιος για το διπλωματικό και το αμυντικό ρεπορτάζ. Είναι διδάκτωρ Ευρωπαϊκής Ιστορίας από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Ο Κώστας Υφαντής είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί στα πανεπιστήμια του Bradford, Portsmouth και ΕΚΠΑ. Επίσης, ήταν Επισκέπτης Ερευνητής στα Πανεπιστήμια Michigan, Ann Arbor (USIA Visiting Scholar 1998), Harvard (Fulbright Visiting Scholar 2002), LSE (Senior Research Fellow 2009) και Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Seoul (2016). Την περίοδο 2012-2020 διετέλεσε Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Kadir Has της Κωνσταντινούπολης. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικές επιθεωρήσεις Democratization, Turkish Studies, Southeast European and Black Sea Studies, Perceptions, International Journal, International Relations, UNISCI Journal on International Relations and Security, Journal of Southern Europe and the Balkans, Global Review etc.

Πολιτική Προστασίας ΔΠΧ ΣΑΚΑ

© ΣΑΚΑ | Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών - Ψυχικού   Disclaimer | Δικαιώματα Πρόσβασης Designed & Developed by Converge