Μυθοπλασία από την Ελληνική Ιστορία μέρος Β’ : Ο Δημοσθένης Παπαμάρκος στον ΣΑΚΑ

Details
Date:

January 25

Time:

07:30 pm - 09:30 pm

Event Category:

Εκδηλώσεις ΣΑΚΑ

Ο Τομέας Πολιτισμού του ΣΑΚΑ έχει την τιμή να φιλοξενήσει την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 στις 19.30 στη Λέσχη του  τον συγγραφέα Δημοσθένη Παπαμάρκο.

 Ο συγγραφέας του βραβευμένου “Γκιάκ” που έχει εργαστεί στον κινηματογράφο (” Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς”) και στο θέατρο (“Ειρήνη” του Αριστοφάνη στην Επίδαυρο), συζητάει για το έργο του και μιλάει με τον Γιώργο Σταμάτη ’01 για την ελληνική ιστορία και τη μυθοπλασία. 

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

 

 

 Βιογραφικό Δημοσθένη Παπαμάρκου

Ο Δημοσθένης Παπαμάρκος γεννήθηκε το 1983 στη Μαλεσσίνα Λοκρίδος. Σπούδασε αρχαία ελληνική ιστορία στην Αθήνα και στην Οξφόρδη. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, διηγήματα και graphic novels. Το 2014 η συλλογή διηγημάτων του Γκιακ (Εκδόσεις Πατάκη, επανέκδοση, 2020) απέσπασε το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών-Ίδρυμα Πέτρου Χάρη και το Βραβείο Διηγήματος/Νουβέλας του περιοδικού Ο Αναγνώστης· κυκλοφορεί στα ρωσικά και στα γερμανικά. Επίσης, έχει γράψει για το θέατρο και τον κινηματογράφο και έχει μεταφράσει αρχαίο δράμα για παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν επίσης τα έργα του Εξημέρωση. Νεκρογραφία (2020), Η Ειρήνη του Αριστοφάνη. Μουσική κωμωδία σε σύνθεση Νίκου Κυπουργού (2022), Μεταποίηση (νέα έκδοση, 2023).

© ΣΑΚΑ | Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών - Ψυχικού   Disclaimer | Δικαιώματα Πρόσβασης Designed & Developed by Converge