Θεατρική παράσταση ΣΑΚΑ, 30&31/5, 1/6: “Άκρως Ιατρικό και Αφόρητον” του Ray Cooney

 

Ο Ray Cooney σκάρωσε ένα έργο που έμελλε να χαράξει τόσο τη δική του καριέρα όσο και την αγγλική φάρσα γενικότερα. Το έργο καταφέρνει σε δύο ώρες ξεκαρδιστικού γέλιου να διαχειριστεί έναν γιατρό νευρολόγο σε γνωστό νοσοκομείο του Λονδίνου, ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη στιγμή της σταδιοδρομίας του, περιμένοντας προαγωγή. Ο Γιατρός Μόρτιμορ καλείται να τα βγάλει πέρα με 7 κυρίες και 4 κυρίους, ο καθένας δημιουργώντας για δικούς του λόγους εμπόδια και αναπάντεχες καθυστερήσεις. Στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης, προκειμένου να επιτύχει τον τελικό του στόχο και να αποφύγει τη δική του ολοκληρωτική επαγγελματική καταστροφή, ο γιατρός είναι έτοιμος για τα πάντα, ακόμη και να φορτώσει τις δικές του παρασπονδίες στον αθώο συνάδελφο γιατρό φίλο του, δημιουργώντας μία σειρά αναταραχών και παρεξηγήσεων δίχως τέλος. 

 

Συμπληρώνοντας ήδη την επιτυχή δεκαπενταετή πορεία της, η Θεατρική Ομάδα του ΣΑΚΑ συνεχίζει με κέφι το έργο της, με σκηνοθέτη όπως και πέρυσι τον γνωστό σε όλους μας Κώστα Αρζόγλου ’66. Όπως κάθε χρόνο, ένας από τους στόχους της Θεατρικής Ομάδας είναι η ενίσχυση Κοινωφελών Ιδρυμάτων. Τα έσοδα της φετινής παράστασης θα διατεθούν για τους σκοπούς της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών (ΕΛ.Ε.Π.Α.Π.).

 

Στη φετινή παράσταση θα συμμετάσχουν ιδρυτικά μέλη της θεατρικής ομάδας, αλλά και νέοι απόφοιτοι που δέχεται η ομάδα κάθε χρόνο. Όπως και πέρυσι, ο βοηθός του σκηνοθέτη της παράστασης είναι ο Μαρίνος Δεσύλλας, ενώ τα σκηνικά είναι έργο του Λάκη Καλυβίτη ’57.

Ερμηνεύουν: Μίλτος Γεροσίδερης ’87, Λήδα Χατζηνικολαΐδη ’89, Τίτος Σιμιτζής ’87, Μαρία Παπαρρηγοπούλου, Μαριέττα Φραγκάκη, Χριστίνα Μανιά ’88,  Ελένη Καραγιάννη, Γρηγόρης Τσίτσας ’87, Βασίλης Τάκας ’08, Σπύρος Κουτσουλιανός, και Δανάη Ζαούση ’02.

 

Κύριος χορηγός της παράστασης είναι η τράπεζα HSBC και υποστηρικτής η εταιρεία Interwood.

© ΣΑΚΑ | Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών - Ψυχικού   Disclaimer | Δικαιώματα Πρόσβασης Designed & Developed by Converge