Παρουσίαση βιβλίου Λύντιας Τρίχα: “Χαρίλαος Τρικούπης. Ο πολιτικός του “Τις πταίει” και του “Δυστυχώς επτωχεύσαμεν”. Τρίτη 16 Μαϊου 2017

Layout 1

Την Τρίτη 16 Μαΐου 2017, στο κτίριο της Λέσχης Αποφοίτων Κολλεγίου (ΣΑΚΑ), παρουσιάστηκε  το τελευταίο βιβλίο της Λύντιας ΤρίχαΧαρίλαος Τρικούπης ο πολιτικός του «Τις πταίει» και του «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν». Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ για την επέτειο των 120 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου πολιτικού.

Στο πάνελ εκτός από τη συγγραφέα ήταν ο κύριος Νικηφόρος Διαμαντούρος, ακαδημαϊκός, τ. Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών,  ο κύριος Παναγιώτης Μπερνίτσας, δικηγόρος, επικεφαλής εταίρος  της Δικηγορικής Εταιρείας Μπερνίτσας, τ. αν. καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Θράκης και η κυρία Αναστασία Παπακωστοπούλου, φιλόλογος και αναπληρώτρια Διευθύντρια του Λυκείου του Κολλεγίου Ψυχικού.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, η κυρία Τρίχα μίλησε για την πολυετή και σε βάθος μελέτη του αρχείου του Χαρίλαου Τρικούπη, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η συγγραφή της βιογραφίας του που φωτίζει εξαιρετικά τόσο τον πολιτικό-δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό βίο του.  Τα μέλη του πάνελ, ξεδίπλωσαν τον βίο και την προσωπικότητα του θεμελιωτή του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα, εν μέσω των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων της εποχής του.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Αποφοίτων  Κολλεγίου (ΣΑΚΑ) και η Λέσχη Ανάγνωσης Passe Partout Reading.

© ΣΑΚΑ | Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών - Ψυχικού   Disclaimer | Δικαιώματα Πρόσβασης Designed & Developed by Converge