Παρουσίαση βιβλίου Γ.Κουνέλη ’64: “Καθ’οδόν”

 

«ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ», Γιάννης Κουνέλης, Εκδόσεις ΙΚΤΙΝΟΣ, Μυθιστόρημα, 263 σελίδες

 

Ο Γιάννης Κουνέλης ΄64 γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαρούσι, απέναντι από τον Χρήστο Τούντα, Valedictorian΄64. Οι δυό τους, μαζί με τον Νάσο Χριστογιαννόπουλο, Salutatorian ΄64 και τους κατοπινούς Διδάκτορες Μηχανικούς, Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ και Ηλεκτρολογίας του University of Florida, Γιώργο Προκοπίου και Περικλή Κτώνα, μετέσχον στον τελικό διαγωνισμό Howlland την άνοιξη του 1964. Θέμα της ρητορικής άσκησης, από τον Επιτάφιο του Περικλέους, ήταν «Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον». Βραβεύτηκε ο Προκοπίου. Ο Κουνέλης νόμιζε ότι «έτσι είναι ο Κόσμος», μέχρι που σπούδασε Φυσική και Αρχιτεκτονική στις ΗΠΑ, υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία και επιτέλους ενηλικιώθηκε. Έκτοτε ασκεί την πολεμική τέχνη της Αρχιτεκτονικής. Ζωγραφίζει και γράφει ώστε ν’ αποφορτίσει το επάγγελμα από την  σκιά των Καλών Τεχνών.

 

Το μυθιστόρημα «ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ» παρουσιάζεται στον Σ.Α.Κ.Α. στο Κολλέγιο (7μμ Τετάρτη 30 Μαρτίου) από τους πέντε προαναφερθέντες Howlland Finalists. Το βιβλίο πραγματεύεται την παραμυθένια ιστορία τεσσάρων γενεών, καθ’ οδόν προς τα φονικά πυρά της Ακατανόητης Ελλάδας, από το 1911 έως το 2011, εκατονταετηρίδα γέννησης του Οδυσσέα Ελύτη. Ο αντιήρως του μύθου καταργεί τον χρόνο και περιπλανιέται στον χώρο των  προγόνων του. Παραστέκονται η θεϊκή, γήινη σύντροφος και φαντασμαγορικές ουράνιες γυναίκες χωρίς ορατή υπόσταση…….

© ΣΑΚΑ | Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών - Ψυχικού   Disclaimer | Δικαιώματα Πρόσβασης Designed & Developed by Converge