Εκδήλωση Ιστιοπλοϊκού Ομίλου

Ομιλία Θάνου Ανδρόνικου με θέμα «Προσαρμοσμένη μετεωρολογία στις Ελληνικές θάλασσες και αναγνώριση του καιρού από το σκάφος»


Την Τετάρτη 8 Απρίλιου 2009 ο όμιλος Ιστιοπλοΐας του ΣΑΚΑ πραγματοποίησε, με επιτυχία, την δεύτερη ομιλία του με θέμα «Προσαρμοσμένη μετεωρολογία στις Ελληνικές θάλασσες και αναγνώριση του καιρού από το σκάφος». Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Θάνος Ανδρόνικος πρόεδρος της AMERICAN MARINE, άνθρωπος λάτρης  την ιστιοπλοΐας και της μετεωρολογίας.


Ο κ. Ανδρόνικος μας μίλησε για πολλές από τις βασικές έννοιες μετεωρολογίας, που χρειάζεται κάθε ταξιδιώτης της θάλασσας να έχει, με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι κατανοητό και αντιληπτό από όλους. Αναλύσαμε πολλά καιρικά φαινόμενα που εμφανίζονται στις ελληνικές θάλασσες και πώς αυτά επηρεάζουν τον καιρό όταν εμφανίζονται κοντά σε κάποιο νησί ή στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας.


Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων και λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος της ομιλίας, θα οργανώσουμε και δεύτερη ομιλία με παραπλήσιο θέμα, η οποία θα περιέχει πιο ειδικευμένες γνώσεις γύρω από την μετεωρολογία


Η Οργανωτική Επιτροπή Ιστιοπλοϊκού Ομίλου ΣΑΚΑ

 

© ΣΑΚΑ | Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών - Ψυχικού   Disclaimer | Δικαιώματα Πρόσβασης Designed & Developed by Converge