Ανακοίνωση ΕΕΙ για δημιουργία πεζογέφυρας

  ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

Ψυχικό, 11 Δεκεμβρίου 2009

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 Με νέα πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού) και μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, ένα θέμα που επί χρόνια εκκρεμεί, η κατασκευή πεζογέφυρας στη Λεωφόρο Κηφισίας  στο ύψος του Ψυχικού, πρόκειται να ρυθμιστεί άμεσα.


Μια ομάδα ανθρώπων του Κολλεγίου αναλαμβάνει εθελοντικά, ως προσφορά-δωρεά της, την κατασκευή του έργου:

·                     Χρηματοδότης-δωρητής θα είναι ο Γιώργος Προκοπίου, μέλος του ΕΕΙ.

·                     Την αρχιτεκτονική μελέτη θα προσφέρουν ο καθηγητής του Harvard UniversityGraduate School of Design Σπύρος Πολλάλης και ο απόφοιτος Αλέξανδρος Κ. Σαμαράς, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΕΙ.

·                     Τη στατική μελέτη θα προσφέρουν οι απόφοιτοι πολιτικοί μηχανικοί Φαίδων Καρυδάκης, πατέρας του μαθητή του Σχολείου μας που έχασε πρόσφατα τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, εκεί όπου θα έπρεπε να υπάρχει από ετών πεζογέφυρα, και Στράτος Ευστρατιάδης.

·                     Την παρακολούθηση του έργου θα έχει ο πολιτικός μηχανικός Δημήτρης Αναγνωστόπουλος.


Το έργο θα εξυπηρετήσει τους μαθητές όλων των σχολείων, καθώς και τους κατοίκους της περιοχής.


Πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία μας και η προσφορά των ανθρώπων που ανταποκρίθηκαν σε αυτή θα έχει τη στήριξη της πολιτείας, ώστε το έργο να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση, για να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

 

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος

 

 

 

 

 

© ΣΑΚΑ | Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών - Ψυχικού   Disclaimer | Δικαιώματα Πρόσβασης Designed & Developed by Converge