Επιτυχία της Εθνικής Ελλάδος Backgammon

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ BACKGAMMON

Απόβαση στη Νορμανδία

 

Κορυφαίου επιπέδου διάκριση πέτυχε η Εθνική Ελλάδος Backgammon (αγωνιστικό τάβλι) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2020 που διεξήχθη στη Νορμανδία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αποτελούμενο από τους αποφοίτους Πλάτωνα Τσερλιάγκο ’69 και Μιχάλη Προυκάκη ’90, αλλά και τους Γιάννη Ατματζίδη, Τάκη Χατζέλη, και Σταύρο Τσολάκο, κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο στην κορυφαία ομαδική διοργάνωση της υφηλίου, με τέσσερις νίκες,  δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, αυτή στον τελικό από την πολυνίκη Δανία (τρεις κατακτήσεις και ισάριθμα χάλκινα μετάλλια σε επτά διοργανώσεις!).

Η Εθνική Ελλάδος τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της, κερδίζοντας καθαρά με 4-0 τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Δανία και 3-1 την Ελβετία, ενώ έφερε ισοπαλίες 2-2 με την οικοδέσποινα Γαλλία (η οποία στη συνέχεια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο) και την ισχυρότατη Νορβηγία, η οποία έμεινε έτσι εκτός συνέχειας.

Στα νοκ άουτ ματς η Ελλάδα απέκλεισε στον προημιτελικό την Τσεχία με 4-0 και στον ημιτελικό την απερχόμενη, δις στη σειρά πρωταθλήτρια Γερμανία με 3-1, για να υποκύψει στον τελικό απέναντι στους Δανούς.

Η διάκριση αυτή έρχεται σε συνέχεια της τρίτης θέσης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014 και προστίθεται στις πολλές διεθνείς ατομικές διακρίσεις Ελλήνων παικτών τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, ο αρχηγός της ομάδας μας Μιχάλης Προυκάκης ’90, κατέκτησε τον τίτλο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στο ατομικό Speed Gammon (αγωνιστικό τάβλι με εξαιρετικά περιορισμένο χρόνο σκέψης), σημειώνοντας έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

 

© ΣΑΚΑ | Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών - Ψυχικού   Disclaimer | Δικαιώματα Πρόσβασης Designed & Developed by Converge