Ο ΣΑΚΑ τρέχει Μαραθώνιο!!

Δηλώστε Συμμετοχή !!!

Κάθε χρόνο, τον Νοέμβριο, πραγματοποιείται στη χώρα μας ο Διεθνής Μαραθώνιος της Αθήνας. Σκοπός του: να τιμήσει ένα σπουδαίο ιστορικό γεγονός, τη νίκη των Ελλήνων στη Μάχη του Μαραθώνος πριν από 2.500 χρόνια, και τον άθλο ενός οπλίτη που κάλυψε τρέχοντας την απόσταση για να δώσει –με την τελευταία πνοή του– το μήνυμα-άγγελμα «Νενικήκαμεν».

Ο φετινός Μαραθώνιος της Αθήνας έχει μια ξεχωριστή σημασία για μας, καθώς, για πρώτη φορά συμμετέχει σ’ αυτόν, ολόκληρη η Κολλεγιακή οικογένεια (μαθητές, απόφοιτοι, εργαζόμενοι, γονείς) τιμώντας την Ιστορία και την Ιδέα του Μαραθωνίου και του Αθλητισμού.

Το «παρών» στον «δικό μας Μαραθώνιο», την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011 μπορούμε να το δώσουμε με δύο τρόπους:

  • Συμμετέχοντας ως δρομείς-εκπρόσωποι του Σχολείου μας στον διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας 2011 ή στους δρόμους 5.000 μ. ή 10.000 μ. της ίδιας διοργάνωσης.
  • Ενισχύοντας την αθλητική/κοινωνική αυτή προσπάθεια ως δωρητές –των δρομέων και κατ’ ουσίαν του Ταμείου Υποτροφιών του Κολλεγίου. (Πληροφορίες για τις δωρεές του «δικού μας Μαραθωνίου Υποτροφιών» θα γνωστοποιηθούν με χωριστό έντυπο).

Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για συμμετοχή στο αθλητικό «κομμάτι» του εγχειρήματος από πολλά μέλη της Κολλεγιακής οικογένειας και πιστεύουμε ότι θα τρέξουν περίπου 200. (Όποιος επιθυμεί να ενταχθεί στην Κολλεγιακή ομάδα, μπορεί να επικοινωνήσει με στη Γραμματεία Φυσικής Αγωγής, Κα. Σιαπέρα,
τηλ. 210-6743880, ή 210-6778876, ή tinaspr@haef.gr ) .

Δίνοντας το «παρών» στον «δικό μας Μαραθώνιο» –είτε ως Δρομείς, είτε ως δωρητές, υπογραμμίζουμε έμπρακτα τη σημασία του Προγράμματος Υποτροφιών. Τα τελευταία 25 χρόνια το Πρόγραμμα Υποτροφιών του ΕΕΙ παρέχει βοήθεια κάθε χρόνο (κατά μέσο όρο) σε περίπου 400 μαθητές με συνολικό ποσό €19.600.000.

Με το «δικό μας Μαραθώνιο» συμβάλλουμε έμπρακτα στην προβολή/διάδοση της αξίας της «Δια βίου άθλησης-άσκησης», δίνουμε έμπρακτα ένα συλλογικό παράδειγμα Εθελοντισμού και υλοποιούμε το διαχρονικό κοινωνικό νόημα του «πνεύματος του Κολλεγίου».

Η πρώτη αυτή επικοινωνία για τον «δικό μας Μαραθώνιο» ας αποτελέσει ένα πρώτο «ερέθισμα» ευαισθητοποίησης-κινητοποίησης, ώστε η ολοκλήρωση του εγχειρήματος να στείλει το δικό της άγγελμα επίτευξης των στόχων του, το δικό μας άγγελμα νίκης.

Αθλητική Συμβουλευτική Επιτροπή Ε.Ε.Ι.– Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμο

*ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ*

Η Μαρία Πολύζου, πρώην αθλήτρια δρόμων αντοχής , πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης, σήμερα διευθύντρια του Μουσείου μαραθωνίου δρόμου και πρέσβειρα του Ελληνικού αθλητισμού, η πρώτη Ελληνίδα που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς αγώνες και η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε μετάλλιο στους Βαλκανικούς αγώνες, η οποία κατέχει μέχρι σήμερα το πανελλήνιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο στην κλασική διαδρομή και το πανελλήνιο ρεκόρ μαραθωνίου δρόμου, στηρίζοντας τη μεγάλη αυτή προσπάθεια της Αθλητικής Συμβουλευτικής Επιτροπής, σας καλέι να συμμετέχετε σε πρόγραμμα προπονήσεων που έχει καταρτίσει σε συνεργασία με το Τμήμα ΦΑ&Α στο Στάδιο Στεφάνου Δέλτα:

  • Έναρξη 20-09-2011

  • Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 19:30 ως 21:00

  • Κάθε Σάββατο 16:00 ως 17:30

  • Κάθε Κυριακή 11:00 ως 13:00

 

 

© ΣΑΚΑ | Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών - Ψυχικού   Disclaimer | Δικαιώματα Πρόσβασης Designed & Developed by Converge