Η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη για να ζωντανέψουμε μαζί την ιστορία του Σχολείου μας

Αγαπητές και Αγαπητοί Απόφοιτοι,

Σε λιγότερο από έναν χρόνο το Κολλέγιο Αθηνών θα εορτάσει έναν αιώνα λαμπρής ιστορίας και προσφοράς στην εκπαίδευση και στην κοινωνία (1925 – 2025). Στο πλαίσιο της Εκατονταετηρίδας προγραμματίζονται εκδηλώσεις και δράσεις που θα αναδείξουν τα επιτεύγματα της μακρόχρονης πορείας του, καθώς και τους πρωτοποριακούς θεσμούς που έχουν διαμορφώσει την ξεχωριστή προσωπικότητά του. Θέλουμε ο εορτασμός αυτός να εμπνεύσει την Κολλεγιακή Κοινότητα στο σύνολό της και να μας κάνει όλους περήφανους για το Σχολείο μας.

Μία από τις κεντρικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν είναι η «Επετειακή Έκθεση για τα 100 χρόνια ιστορίας του Κολλεγίου Αθηνών», η οποία θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του Θεάτρου του Κολλεγίου στο Ψυχικό, από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο 2025. Η Έκθεση θα παρουσιάσει τις κύριες πτυχές της εκατοντάχρονης πορείας του Σχολείου και θα συμπεριλάβει αρχειακό υλικό, ιστορικά τεκμήρια και memorabilia.

Είναι πολύ σημαντικό να ζωντανέψουμε μαζί την ιστορία του Σχολείου μας. Για αυτό σας προσκαλούμε:

  • Να αναζητήσετε στα συρτάρια και στις βιβλιοθήκες σας σχολικά αντικείμενα, βιβλία που διδάσκονταν ειδικά στο Κολλέγιο, σημειώσεις, ελέγχους προόδου ή δικαιολογητικά απουσιών, τετράδια, καλλιτεχνικά έργα και κατασκευές, δημιουργίες από τις Ελεύθερες Δράσεις, αφίσες, επιστολές, αναμνηστικά από εκδρομές, από ταξίδια, εκδηλώσεις και άλλα δρώμενα της σχολικής ζωής κυρίως του 20ου αιώνα.
  • Να αναρτήσετε – στην παρούσα φάση – φωτογραφίες των προτεινόμενων εκθεμάτων στην ενότητα https://www.athenscollege.edu.gr/about-us/centennial του ιστότοπου του Σχολείου, το αργότερο έως τη Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024 συμπληρώνοντας για το κάθε έκθεμα χρονολογία, περιγραφή και διαστάσεις.
  • Να καταθέσετε στην ίδια πλατφόρμα ιστορίες, αναμνήσεις, στιγμές που σας έμειναν αξέχαστες από τα σχολικά σας χρόνια.
  • Να υποβάλετε σκέψεις, ιδέες ή προτάσεις σχετικά με το περιεχόμενο της Έκθεσης.

Μετά τη συμπλήρωση και πριν από την υποβολή των στοιχείων αυτών θα πρέπει να χορηγήσετε ηλεκτρονικά τις απαραίτητες συγκαταθέσεις (ενδεικτικά: για την έκθεση, την ψηφιοποίηση, τη φωτογράφιση, τη δημοσίευση των αντικειμένων στον κατάλογο της Έκθεσης). Σημειώνεται ότι τα εκθέματα θα χρησιμοποιηθούν αυτούσια ή /και σε ψηφιακή μορφή, το δε σύνολο ή αποσπάσματα της ψηφιακής περιήγησης στην Έκθεση θα παρουσιαστούν και σε άλλες εκδηλώσεις εορτασμού της Εκατονταετηρίδας. Στην περίπτωση που είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των προτεινόμενων εκθεμάτων, θα πρέπει να γίνει επιλογή για την τελική παρουσίαση. Ωστόσο το υλικό που θα παραλάβουμε θα διατηρηθεί στο σύνολό του σε ψηφιακή μορφή, εφόσον συμφωνείτε, στο αρχείο του Σχολείου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Μάνια Χαρατσή, τηλ. 210-6798356.
Η συνεισφορά σας θα είναι πολύτιμη και καθοριστική για την επιτυχία της Έκθεσης.

 

Με θερμές ευχαριστίες

Καθηγητής Σπύρος Ν.Πολλάλης

Διευθυντής/President Κολλεγίου Αθηνών

 

© ΣΑΚΑ | Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών - Ψυχικού   Disclaimer | Δικαιώματα Πρόσβασης Designed & Developed by Converge