Επαγγελματικό Club Δικηγόρων-Νομικών

Ο θεσμός των Επαγγελματικών clubs δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη την πολυπληθή δικηγορική και εν γένει νομική κοινότητα του Κολλεγίου.

Στο πλαίσιο αυτό, από τις πρώτες οργανωτικές συναντήσεις τέθηκε ως στόχος η συστηματοποίηση συναντήσεων ομοιοεπαγγελματικού ενδιαφέροντος, η ενίσχυση της επαγγελματικής δικτύωσης σε συνεργασία με το CDO, το επαγγελματικό και ακαδημαϊκό mentoring νεότερων αποφοίτων και η διοργάνωση θεματικών συζητήσεων ευρύτερου κοινωνικοπολιτικού ενδιαφέροντος σε συνέργεια με άλλους φορείς της κολλεγιακής οικογένειας.

Οι συναντήσεις διοργανώνονται συνήθως Δευτέρα και σχετική ενημέρωση υπάρχει σε όλα τα μέσα επικοινωνίας του Συλλόγου. Οι συναντήσεις είναι ανοικτές. Το Club αριθμεί περισσότερα από 60 εγγεγραμμένα μέλη που λαμβάνουν αναλυτικότερη ηλεκτρονική πρόσκληση.

Υπεύθυνος: Σωτήρης Φωτέας ‘02

 

Εκδηλώσεις:

29/2/2016           «Σκέψεις και προοπτικές μιας συνταγματικής αναθεώρησης» (Εισηγητής: Στέλιος Κουτνατζής ’95, Δικηγόρος-Λέκτορας Δημοσίου Δικαίου Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης).

30/11/2015        «Η προστασία των προσωπικών δεδομένων στην ελληνική και ευρωπαϊκή έννομη τάξη και σημαντικές εκφάνσεις της στη δικηγορική καθημερινότητα» (Εισηγήτρια: Φερενίκη Παναγοπούλου-Κουτνατζή ’95, Δικηγόρος-Ελέγκτρια ΑΠΔΠΧ, Επιστημονική Συνεργάτις Πανεπιστημίου Πελοποννήσου)

19/10/2015        «Νομικό και φορολογικό πλαίσιο της δράσης κοινωφελών φορέων/ΜΚΟ: Εμπειρία, δημόσιος διάλογος και νομοθετικό έργο» (Εισηγήτρια: Νίκη Κεραμέως, Δικηγόρος-Βουλευτής Επικρατείας, συνιδρύτρια ΜΚΟ ΔΕΣΜΟΣ)

25/5/2015           Συζήτηση για τη γενικότερη προβληματική στην καθυστέρηση της απονομής της ελληνικής Δικαιοσύνης

27/4/2015           Η Διαμεσολάβηση ως σύγχρονη και αναπτυσσόμενη μορφή εναλλακτικής επίλυσης των διαφορών (Εισήγηση: Ε. Μπαρμποπούλου ‘94, Μ. Κουτρουμπή ’88, Δικηγόροι-Διαπιστευμένες Διαμεσολαβήτριες)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

© ΣΑΚΑ | Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών - Ψυχικού   Disclaimer | Δικαιώματα Πρόσβασης Designed & Developed by Converge